Művészeti csoportok

GYÖNGYVIRÁG TÁNCCSOPORT

Nagy hagyományokkal rendelkezik iskolánkban az 1977 óta létező Gyöngyvirág tánccsoport. Meghatározó tánctanára és koreográfusa volt 1984-2014 között Schuszterné Fehér Júlia. A tánctanításban és koreográfiákban egy ideig Guba László is segítette a táncosokat.. Alapvetően néptánccsoport, melynek repertoárjában különböző tájegységekhez tartozó magyar táncok, a történelmi Palotás, ugyanakkor más népek táncai is megtalálhatók. Mivel a csoport különleges produkciókkal is rendelkezik és kikacsingat a néptáncon túl egyéb stílusú táncok előadása felé is, az átfogóbb „tánccsoport” nevet viseli 2018 óta.

A tánccsoport a 2018-as az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Csoportja által szervezett „Diákra Hangolva” versenyen Tapsos produkciójával különdíjat ért el, melynek köszönhetően számos fellépésen vehetett részt a budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül.

A tánccsoport tanárai és koreográfusai: Sátori Júlia (2015-től) és Berzsenyi László (2003-tól).

HOLDVIOLA MAZSORETT CSOPORT

A mazsorett eredetileg fúvószenekarok előtt menetelő ,,táncoló’’ lányok csoportját jelentette, akik kezükben különböző eszközökkel (bot, pompon, zászló) azt forgatva – dobálva hívták fel a figyelmet magukra és az adott kulturális vagy sportrendezvényre. Meghatározó az ötletes koreográfia, az eszköztechnika, a zene és a mozgás összhangja, az ízléses megjelenés, az esztétikus, könnyed előadásmód.

Iskolánkban 1997-től elérhető ez a különleges mozgásforma. Korábbi vezetőik és koreográfusaik: Orovec Béla, Dr. Fekete Károlyné, Novák Zsuzsanna és Tar Krisztina voltak. Változatos repertoárjukkal sokfelé öregbítették az egykori Varga hírnevét.

A Holdviola csoport 2019 őszén a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnáziumban (azóta Pesterzsébeti Technikum) alakult, a Kultúra Alapítvány égisze alatt. A tradicionális mazsorett mellett a koreográfiák menettánc és show kategóriákban, magyaros és modern stílusban készülnek.

A szakmai megmérettetésen túl, szándékunk a közönség igényes szórakoztatása, a fúvószene és a mazsorett népszerűsítése.

Amennyiben szeretné ünnepélyesebbé, színvonalasabbá tenni rendezvényét, változatos műsorral vállalunk fellépéseket és örömmel állunk rendelkezésre.

A csoport vezetője és koreográfusa: Macskin Zita

 

A csoportok működését a Kultúra Alapítvány támogatja.

Régi Facebook oldalunk:

© 2020 PEKSZI

 BGSZC Pesterzsébeti Technikum

1201 Budapest, Vörösmarty u. 30. OM-azonosító: 203061

Telefon: 06 1 283 1164  Email: titkarsag@pekszi.hu