lilac_pin

Felvételi jegyzék – végleges

2023.04.24.
lilac_pin

Kedves Felvételiző Diákok, kedves Szülők!
 
Gratulálunk az iskolánkba felvételt nyert tanulóknak! Az alábbi táblázatból az OM azonosító/jelige alapján tudnak tájékozódni.
A részletes információkról e-mailben kapnak értesítést.
 
Üdvözlettel
 
BGSZC Pesterzsébeti Technikum
 

Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Tanulónk!

Iskolánk működésében fontos szerepet játszott és játszik a diákok közélete. A „PEKSZI”-t a diákönkormányzat, a művészeti csoportok, sportolók szorgalmas munkája, és a diákok közvetlen kapcsolata teszi egyedivé és családiassá.
Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a 2023-2024. tanévet megelőzően is lesz PE-GÓ, azaz 21. alkalommal szervezünk gólya-, sport- és művészeti tábort.

A táborunk helyszíne:   F o n y ó d, Bonyhád Város Gyermek és Ifjúsági Tábor

A Bonyhád Város Gyermek és Ifjúsági Tábora Fonyód-Alsóbélatelepen található, a Balaton partján.

A tábor időpontja:    2023. augusztus 23-26.

A táborba az alább letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet jelentkezni.

Jelentkezési lap letöltése

A felvett tanulók a táborról e-mailben is kapnak értesítést.

red_pin

Ideiglenes felvételi jegyzék

2023.03.30.
lightblue_pin

Kedves Felvételizők, kedves Szülők!
 
Elkészült az Ideiglenes felvételi jegyzék. A felvételi rangsorban megtalálhatjátok a tanulmányi területenként elért pontszámokat és a rangsorban elfoglalt helyet. Minden tanulmányi területen 30 tanuló kerül felvételre. Akiknek a neve mellett a „várólista” kifejezés szerepel, azt jelenti, hogy ha az előttük levő listából valaki más területre is jelentkezett, és oda nyert felvételt, akkor akár előrébb is kerülhet valaki a rangsorban. Azonban arra, hogy kiderüljön, mi a végleges döntés, még egy kicsit várnotok kell, ugyanis az ideiglenes felvételi rangsorból még lesz egy végleges lista is, ez 2023. április 28-ig készül el.
 
Az egyeztetett felvételi jegyzék, a végeredmény, az ideiglenes felvételi rangsorból alakul ki. Az Oktatási Hivatalnak 2023. április 21-ig kell elkészítenie a végleges rangsort. Ebből a rangsorból derül ki, hogy melyik iskola kinek a jelentkezését fogadta el. Ha ugyanannak a jelentkezőnek több felvételi kérelmét is elfogadták, a szoftver a tanulót az általa meghatározott sorrend szerint az első olyan tanulmányi területre helyezi el, amelyen az iskola jelezte, hogy felvenné, és egyben belefér a felvehető létszámba. Ezzel párhuzamosan azokról a tanulmányi területekről, amelyek a tanuló által megadott sorrendben hátrébb szerepelnek, a program törli a tanuló jelentkezését
 
A végleges rangsor tehát április 28-ától várható.
 
Eredményes felvételit kívánunk Mindenkinek!
 

red_pin

Előzetes felvételi jegyzék a 2023-24. tanévre

2023.03.11.
lightblue_pin

Kedves Felvételizők!

A mellékelt rangsor táblázatok alapján tudtok tájékozódni a tanulmányi területeken elért pontszámaitokról, illetve a rangsorról.

Fontos információk

  1. Lehetőség van arra, hogy a felvételizők 2023. március 21-én vagy 22-én módosítsák az általános iskolákban a jelentkezésüket: megváltoztassák az iskolák, illetve a tanulmányi területek sorrendjét, esetleg új ágazatot vegyenek föl a már jelölt iskolákban. Új tanulmányi terület felvételét csak az általános iskolában történt módosítás esetében tudjuk figyelembe venni. Az új tanulmányi terület felvételére engedélyt kell kérni annak az iskolának az igazgatójától, akihez a jelentkezést a tanuló benyújtotta. Az igazgatói jóváhagyás után történhet meg az általános iskolában a módosítás.
  2. Fontos: olyan iskolát ilyenkor már nem lehet megjelölni, amely az eredeti adatlapon nem szerepelt, de lényeges szabály az is, hogy tanulmányi területet nem lehet törölni.
  3. Aki feltétlenül az iskolánkba szeretne jönni, ügyeljen arra, hogy az esetleges módosításnál iskolánkat rangsorolja előre! Ez nem zárja ki a másik iskolába történő felvétel esélyeit.
  4. A végleges felvételi eredményről a Felvételi Központtól kapott értesítés alapján, postai úton és iskolánk honlapján is tájékoztatjuk a felvételizőket 2023. április 28-ig.

A szép eredményekhez gratulálunk, reméljük minél több jelentkezővel találkozunk a beiratkozáskor!

Rangsor táblázatok:

Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanulmányi terület

Vállalkozási ügyviteli ügyintéző tanulmányi terület

Turisztikai technikus nyelvi előképző osztály

Oktatási szakasszisztens tanulmányi terület

green_pin

Nőnapi köszöntő 2023

2023.03.09.
green_pin
red_pin

Budapest Főváros Önkormányzata pályázati felhívása

2023.03.09.
lightblue_pin

a TRAMBULIN Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíjról szóló 16/2021 (IV. 9.) önkormányzati rendelet alapján

red_pin

Információk a 8. osztályos tanulók részére

2023.03.08.
orange_pin

A tájékozódó, motivációs beszélgetések időpontjáról e-mail-ben értesítettünk mindenkit. (Ha valaki a jelentkezési lapon csak telefonszámot adott meg, sajnos őt nem tudtuk tájékoztatni ilyen formában.)
 
Egy-egy csoportba min. 10 fő, max. 15 fő van beosztva a két órás idősávba.
 
Kérünk Mindenkit, hogy a megadott idősáv kezdési időpontjára legyen szíves érkezni. Pl. ha az e-mail-ben valaki arról kapott értesítést, hogy az ő tájékozódó beszélgetésének időpontja: 10-12 óra, akkor az illetőnek legkésőbb 10 órára kell érkeznie.  A csoportba beosztott tanulók beszélgetési “tempójától” függ, hogy ki mikor végez a két órás idősávban.
 
Az előzetes felvételi jegyzékről az iskolai honlapon tudnak tájékozódni 2023. március 11-től a Beiskolázás menüben.
 
Egész időtartam alatt igénybe lehet venni a büfét, ital- és kávéautomatát. 
 
Kérdés esetén az alábbi telefonszámon érdeklődhetnek: 
+36 30 369 1360
 
Sikeres felvételit kívánunk! 

© 2020 PEKSZI

 BGSZC Pesterzsébeti Technikum

1201 Budapest, Vörösmarty u. 30. OM-azonosító: 203061

Telefon: 06 1 283 1164  Email: titkarsag@pekszi.hu